FarmTracking - fremtidens kontekstafhængige managementsystem

FarmTracking - fremtidens kontekstafhængige managementsystem
Projektansvarlig

Projektet har til formål at give landmanden unikke muligheder for at modtage praksisnær information og beslutningsstøtte på rette sted og til rette tid ved at udnytte eksisterende data sammenholdt med de nye teknologiske muligheder, GPS giver for dataopsamling og alarmer.

Landmanden vil via sin mobiltelefon med GPS blive mindet om gøremål, som afhænger af, hvor han befinder sig på bedriften, og som angiver vigtigheden af opgaven. Landmanden vil finde det både arbejdsbesparende og arbejdseffektiviserende at modtage information og reminders, når de er relevante, og hvor han hurtigt kan udbedre eventuelle fejl og mangler. Landmanden vil få mulighed for at benchmarke forbrug af arbejdstid op imod andre bedrifter, og dermed effektivisere tilrettelæggelsen af arbejdsopgaverne. Det vil bidrage til at styr-ke den enkelte bedrifts produktivitetsvækst og konkurrenceevne under samtidig hensyntagen til natur og miljø.

Projektets udviklingsaktiviteter bygger på grundoplysninger om landmanden og hans bedrift i Dansk Markdatabase, Landbrugsinfo.dk og Landmand.dk samt på helt aktuelle og praksisnære problemstillinger for landmanden. Projektdelen i 2013 indledes med at fastlægge, hvilke forskellige grundtyper af alarmer, der skal kunne alarmeres for f.eks. færdsel indenfor randzoner, eller hvis det er tid at tjekke gylleflydelaget. Derefter udvikles den generelle it-platform, der med afsæt i GPS-positionen afgør, om en eller flere alarmer skal udløses. I projektet vil der blive udviklet en prototype på GPS-registreringsenhed til en mobiltelefon, som løbende returnerer GPS-positioner til systemet, og i tilfælde af alarmer videregiver disse til brugeren. Grundfundamentet i it-systemet skal kunne modtage GPS-positioner fra forskellige GPS-registreringsenheder - herunder også GPS-trackingudstyr fra eksterne leverandører.

I de efterfølgende år vil systemet også udvides til automatisk logning af, hvor traktorer og redskaber har været. Projektet vil udvikle værktøjer, der beregner, hvor meget tid, der er forbrugt i de enkelte marker og hvor meget ’spildtid’, der er brugt på vejtransport. Projektet vil udvikle faciliteter, der gør det muligt for landmanden at sammenligne registreringerne på hans bedrift med sammenlignelige bedrifter.

FarmTracking - Alarm, når du nærmer dig!

I projekt FarmTracking arbejdes med, hvordan ny mobilteknologi kan hjælpe med at videregive alarmer og oplysninger i forhold til din placering og vigtighed.

FarmTracking

Idekatalog

Spørgeskemaundersøgelse om brug af smartphone

Spørgeskemaundersøgelsen omkring anvendelse af smartphones blev gennemført i perioden 3/9 til 20/9 2013 og omfattede 178 besvarelser. Over 50% af de der svarede anvendte smartphones.

Såørgeskemaundersøgelse om brug af smartphone

Spørgeskemaundersøgelsen omkring anvendelse af smartphones blev gennemført i perioden 3/9 til 20/9 2013 og omfattede 178 besvarelser.

Præsentation: Landbrugets ønsker og muligheder indenfor GIS

Præsentation på Kortdage. Afholdt på Comwell Kolding den 6. november 2013.

Præsentation: PlanteIT-programmer fra Videncentret for Landbrug

Præsentation på DSU-seminar. Afholdt på Horsens Park Hotel den 28. oktober 2013.

Arbejdspakke D

Farmtracking. Case D: Kontekstafhængig information til planteproducenten.

Farmtracking

Fagligt oplæg, juni 2013.

FarmTracking - Afrapportering

Generel afrapportering af arbejdspakkerne vdr. FarmTracking.

Afsluttende rapport